Rabat w Inter Cars

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rrysio
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 493

Zamieszczone przez BORA
    Hmm.. no to dziwne.. Daj znać jak poszło w IC na zakopiance, może tam będzie inaczej.
    Nie jest inaczej - zniżka jest 10% i mimo upominania się pracownik twierdzi, że na ten numer nie będzie większej zniżki. Dzwoniłem do dwóch innych oddziałów (jednego w Krakowie, drugiego w Wieliczce) i wszędzie ceny identyczne - czyli 10% rabatu.

Komentarz

• Piter
      Drive
      • 2006
      • 93

Mi mówili, że rabat jest ustalony dla całej Polski jednakowy i oni nie mają nic do gadania. Tak to zresztą w kompie wyglądało, bo stanowisko handlowca jest "frontem do klienta" i widać monitor - jest cena bez rabatu i cena z rabatem i kropka.
      I pewnie na różny asortyment jest różny rabat, ale akurat na amory wyszło mi 15%, a kolegom wychodzi 10% na tarcze.

123KM/264Nm by VW... 133KM/323Nm by VTech. :szeroki_usmiech

Komentarz

• adamusiek
        L&K
        • 2009
        • 1123

Piter, u mnie na tarcze wyszło 15%

Komentarz

• krzyzie
          Drive
          • 2009
          • 85

Cześć
          adamusiek, kupowałeś te tarcze co ja? Mi za tarcze na tył BREMBO 08.7165.14 policzyli 44,44, a wyjściowa na stronie internetowej mają 68,11zł - a więc wyszło prawie 35%
          Jutro dzwonie po chłodnice wody do Alfy to zobaczymy czy dalej mają 25%.
          pozdro
          krzyzie
          Skoda Octavia I-2000r. - 1,9TDI AHF 110KM
          Alfa Romeo 145 - 1.6 boxer - only noPB
          Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny :mrgreen:

Komentarz

• BORA
            Ambiente
            • 2009
            • 118
            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez rrysio
            Zamieszczone przez BORA
            Hmm.. no to dziwne.. Daj znać jak poszło w IC na zakopiance, może tam będzie inaczej.
            Nie jest inaczej - zniżka jest 10% i mimo upominania się pracownik twierdzi, że na ten numer nie będzie większej zniżki. Dzwoniłem do dwóch innych oddziałów (jednego w Krakowie, drugiego w Wieliczce) i wszędzie ceny identyczne - czyli 10% rabatu.
            Czyli jednak.. Bardzo szkoda bo już ostrzyłem sobie ząbki ze będzie można tanio i na miejscu kupować części.. I pewnie na obecną chwilę kupiłbym tam parę rzeczy ale obawiam się że w tym momencie przestaje to chyba mieć sens..
            BORA aka xbora
            Spalanie 3.7l/100km na dystansie 185km Skoda Octavia Combi I 1.9TDI (ASV) 110kM (81kW)
            ||Octavia 1 Combi 1.9 TDI ASV (110KM)|| => ||Octavia 2 RS Combi 2.0 TDI BMN 170KM (@204KM)||

Komentarz

• adamusiek
              L&K
              • 2009
              • 1123

krzyzie, mi za brembo policzyli 58, ale na kumpla zniżki wyszło dokładnie 44,44

Komentarz

• zajas
                Rider
                • 2009
                • 631

ja dziś odzwiedziłem IC w Krakowie na żmujdzikiej: filtr pyłkowy z węglem do 02 Filtron 49,78pln; DOT4 z TRW 0,5l 16,35pln...oczywiście po rabacie

dla porównania sklep z Oświęcimia (nie IC): DOT 4 z ATE 22 pln za 1 litr; filtr z węglem 50 pln też filtron

może temu wychodzą takie ceny bo w IC wyjściowe ceny są dość wysokie....

Komentarz

• soszek81
                  L&K
                  • 2010
                  • 1245

Ja byłem wczoraj w IC Kraków ul. Przewóz 2
                  Z uporem maniaka kolejne podejście do tarcz ATE gładkie.
                  Cena ze zniżką 195 PLN :shock:
                  Pytam czy to już ze zniżką.
                  "Tak, 25%".
                  Upewniam się - tarcze ATE gładkie?
                  "Tak, nacinane to Power Disc, są droższe".

Tak po raz kolejny próbuję sprawdzić o co kaman.
                  Na ich stronie ATE są za 219PLN co by dawało 10% zniżki.
                  Są przecenione z 230 PLN, co by dawało 15% zniżki.
                  Więc ni jak nie wychodzi.

ATE nacinane mają po 262PLN minus 25% zniżki - daje to wreszcie 196PLN.
                  Wreszcie by się zgadzało.
                  Ale upewniałem się dwa razy, że interesują mnie gładkie ATE!
                  Do tego byłem w dwóch różnych filiach w Krakowie, do trzeciej dzwoniłem.
                  Wszędzie odpowiedzieli mi to samo - to nie może być przypadek.

Jeśli ktoś z innej części PL ma chwilę, niech sprawdzi u siebie - tarcze ATE gładkie do O1 TDI 90KM.

Jak znajdę jutro chwilkę to sam zadzwonię, np do Bełchatowa (mam po drodze) - ciekawe co tam usłyszę :?:
                  Była O1 kombi ALH++ 150/340
                  Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• s1
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 185

Widze panowie ze faktycznie kiszka sie zaczyna robić proszę więc o privy od tych osób którym nie wchodzi 25 %
                    1.Adres sklepu
                    2.Jaki rabat wszedł
                    3.jaki asortyment.
                    Zbiorę te wszystkie informacje pojade do siedziby i spróbuje wyjaśnić sytuację (czytaj poproszę aby dyrektor podzwonił po IC gdzie robią problemy)
                    Pozdro

Komentarz

• Piter
                      Drive
                      • 2006
                      • 93

Ja myślę, że te nieszczęsne IC wcale nie robią problemów... Wydaje się, że to rabat nie został dobrze wpisany do systemu w miejscu gdzie był ustalony.

Co Ci biedni handlowcy po całej Polsce mają zrobić, skoro system daje rabat 15%? Przecież z własnej kieszeni nie dołożą... Myślę, że nie ma tu ich złej woli.

Komentarz

• pakosz
                        Classic
                        • 2010
                        • 11

części tylko do skody, o rabat nie pytałem.

Komentarz

• s1
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 185

Zamieszczone przez Piter
                          Ja myślę, że te nieszczęsne IC wcale nie robią problemów... Wydaje się, że to rabat nie został dobrze wpisany do systemu w miejscu gdzie był ustalony.

Co Ci biedni handlowcy po całej Polsce mają zrobić, skoro system daje rabat 15%? Przecież z własnej kieszeni nie dołożą... Myślę, że nie ma tu ich złej woli.
                          Jakbyś miał chwile i przeczytał byś temat wiedział byś iż kilka osób w tym ja miało rabat ok 30%.

Komentarz

• Piter
                            Drive
                            • 2006
                            • 93

Kolego s1, miałem chwilę i przeczytałem ten temat już wcześniej, dlatego też właśnie wypytywałem kilka razy w IC czy aby na pewno tylko 15%, i że miało być 25%.
                            Widać zasady rabatowania w IC są niejasne, albo jeszcze coś innego...

Tymczasem widać, że żadne negocjacje, odwoływanie się do kierownika itp. nic nie dadzą. System w IC daje tyle a tyle i to jest święte.

Komentarz

• zwolin
                              Rider
                              • 2010
                              • 656

Zamieszczone przez Piter
                              Co Ci biedni handlowcy po całej Polsce mają zrobić, skoro system daje rabat 15%? Przecież z własnej kieszeni nie dołożą
                              Biedni, to ci, co przepłacili, a nie handlowcy. Ich burdel w systemie, ich problem. Moim zdaniem klient któremu obiecano 25%, a dostaje 15% ma prawo czuć się zwyczajnie oszukany. A 15% w IC, to żadna łaska, bo przy ich w.....ch w kosmos cenach to po takim rabacie i tak może być drożej niż w osiedlowym sklepie.
                              s1, świetna robota. Myślę, że powinieneś zapytać tego dyrektora, czy na pewno chce żeby darmowa reklama na forum(obietnica rabatu min 25%), przerodziła się w antyreklamę (poinformowanie kolegów, że IC obiecuje 25%, a daje jak wyjdzie). Albo zależy im na marce, albo nie.
                              Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
                              O II Tour Combi 1.6
                              Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• krzyzie
                                Drive
                                • 2009
                                • 85

Witam.
                                W piątek byłem pytać o chłodnice wody i niestety ceny jakie mi zaproponowali wychodziły z 10% rabatem. Niestety musiałem podziekować bo nie miałem zamiaru przepłacić 100zł .
                                Być może na różne części mają różne rabaty?
                                pozdro
                                krzyzie
                                Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny :mrgreen:

Komentarz

• skalar
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 575

Zamieszczone przez krzyzie
                                  Witam.
                                  W piątek byłem pytać o chłodnice wody i niestety ceny jakie mi zaproponowali wychodziły z 10% rabatem. Niestety musiałem podziekować bo nie miałem zamiaru przepłacić 100zł .
                                  Być może na różne części mają różne rabaty?
                                  pozdro
                                  krzyzie
                                  podaj mi numer chłodnicy i jakie auto,zobacze ile u mnie chcą.

Komentarz

• krzyzie
                                    Drive
                                    • 2009
                                    • 85

Cześć.
                                    Jeżeli chodzi o chłodnice to THERMOTEC nr D7D006TT - do Alfy 145 z 94r. 1,6 boxer 103KM.
                                    Po rabacie wyszło 343zł. Natomiast za nową u konkurencji dałem 250zł.
                                    Teraz będę kupował osłone przegubu i termowyłącznik do chłodnicy też do Alfy, to też zapytam ich o cenę.
                                    pozdro
                                    krzyzie

Komentarz

• skalar
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 575

[quote="krzyzie"]
                                      Cześć.
                                      Jeżeli chodzi o chłodnice to THERMOTEC nr D7D006TT - do Alfy 145 z 94r. 1,6 boxer 103KM.
                                      Po rabacie wyszło 343zł.
                                      ja mam za 403 detal a po rabacie 280 pln.

Komentarz

• akm97
                                        Ambiente
                                        • 2010
                                        • 137

Ja pytałem o sworzeń wahacza Lemfordera do OII i tak: cena przed rabatem ok. 156 zł, cena po rabacie ok. 133, tak, że rabat ok. 15 %. Co ciekawsze cena na stronie ok. 148 zł (nie pamiętam groszy). Dość dodać, że nie ma dużego problemu, aby ten sworzeń dostać poniżej 100 zł.

Komentarz

• kower
                                          Drive
                                          • 2010
                                          • 54
                                          • Octavia III combi (5E5)
                                          • CJSB 1.8 TSI 180 KM

W Gdańsku podobnie, szczegóły poszły do s1. Rabat około 15%.
                                          Na pytanie o 25% Sprzedawca zasłania się systemem. Wątpliwości należy zgłaszać do osoby wydającej kartę.
                                          W oczekiwaniu na 2.0 tsi w O3 scout...

Komentarz

• s1
                                            Ambiente
                                            • 2010
                                            • 185

no dobra mam juz kilka wiadomości od was jak będe miał chwile pewnie pod koniec tygodnia wpadne do IC i pogadam z kim trzeba, sam się dziwie takiej polityce, no bo jednak kilku nas jest i mieli by z nas spory zarobek a przy cenach IC i rabacie 10-15% poprostu się nieopłaca i choć to moj pomysł sam nie kupię droższych części.

Komentarz

• ctv
                                              Ambiente
                                              • 2005
                                              • 127

ic podniosl ceny w cale polsce,rabaty przerobili na smieszne firma musi sie dorobic
                                              polecam wizyte w fota

http://fabryka-mocy.com.pl

Komentarz

• krzyzie
                                                Drive
                                                • 2009
                                                • 85

cześć
                                                s1, byłeś może w IC - dowiedziałeś się czegoś?
                                                pozdro
                                                krzyzie

Komentarz

• bajo_2004
                                                  Classic
                                                  • 2010
                                                  • 14

Witam,

Byłem dziś w Inter-Car'ie w Lesznie po wycieraczki Bosch'a. Po podaniu nr klienta, rabat na wycieraczki wyniósł tylko 15%.

Komentarz

• piotrek_os
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 8160
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jezeli chodzi o IC Kielce to np filtr kabinowy filtorna kosztuje 37 zł a po rabacie 34 zeta
                                                    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

Pracuję...